tryllefloytene -
Hjem Konserter Om oss Kontakt

0

Deilig er jorden...

Vi ligger godt ann til Luciakonserten vår den 13. desember, og sangene sitter nå :-) Julestemningen kommer mer og mer, og spesielt når vi synger "Deilig er jorden".

Litt spenning er det før årets første oppdrag på fredag, men vi gleder oss jo selvfølgelig masse :-) Vi fikk en meget god gjennomkjøring av alle sangene på øvelsen, så dette blir veldig bra.

Vi har en hektisk helg foran oss; oppdrag på fredag kveld, øving i Gamle Logen lørdag formiddag og konsert i Gamle Logen hele søndagen. Det er jammen godt det er morsomt å synge...

En liten filmsnutt legges ved i dag også. Nå er det "Deilig er jorden" vers 3.

video:deilig er jorden
 • 0

  1 1/2 uke igjen....

  Nå er det bare 1 1/2  uke igjen til vi starter med våre oppdrag og konserter. Det skal bli godt å komme igang. Det gir en god følelse å stå og synge sammen med så mange fantastiske jenter med så flotte stemmer, og se at publikum nyter det de hører. Den største støtten er å ha Liv Ragnhild stående foran for å dirigere oss og lede oss gjennom konserten. Hun har en egen evne til å få frem det beste i oss :-)

  Den siste uken må vi pugge det siste som ikke sitter helt ennå, og finpusse på det vi kan. Det blir mye hjemmeøving nå :-)

  Vi synger i Gamle Logen i Oslo 2. og 9. desember. Dette er Kirkens Bymisjons adventskonserter "Lys i mørket" som går til inntekt for barn og ungdom som lider av omsorgssvikt i Oslo. Biletter kan kjøpes på www.billettservice.no, søk etter Gamle Logen, eller man kan kjøpe billett i døren. Dere kan også lese om konsertene på www.gamlelogen.no. Disse konsertene består av to deler; første delen er en kortversjon av operaen "Amahl og de Hellige tre Konger", andre delen er juleavdelingen hvor Tryllefløytene og Scenario er med å synge.

  Liv Ragnhild i aksjon

  2. sopranene og altene.  1. sopranene.

 • 0

  Jeg synger julekvad

  Her kommer en ny smakebit fra vårt repertoar, "Jeg synger julekvad", denne gangen fra vår jule-CD "Sweet was the Song" som vi forøvrig selger for kr 150,-.

  Da det ikke er mulig å legge inn lydfiler, kun video her på bloggen, så må man være litt kreativ. Jeg har da filmet mens jeg spilte av sangen på mac'en. Det blir ikke verdens mest spennende bilde, men så er jo poenget at man skal lytte til sangen :-)

  Så lytt og nyt - igjen :-)

  video:video0105

   

 • 0

  Kun 4 uker igjen til vår Lucia-konsert

  Nå begynner det virkelig å nærme seg førjulens høydepunkt for Tryllefløytene..... Lucia-konserten :-) Det blir masse vakker sang med en flott klang i Greverud kirke den 13. desember kl 19. Du er garantert å komme i julestemning på denne konserten :-)

  Men før den tid er et fortsatt en del øving som gjenstår. Mer og mer begynner å sitte nå, og flere og flere slipper notene på øvelsen. Det er veldig viktig at vi gjør det allerede nå, for da vet Liv Ragnhild hvor vi er usikre og hva vi må jobbe ekstra med.

  Liv Ragnhild informerer oss om hva vi skal synge på noen av oppdragene våre.

  Og alle følger godt med på det Liv Ragnhild sier....

  for å være best mulig forbered på de sangene vi skal synge på oppdraget.

  Vi ønsker jo alle å prestere best mulig når det gjelder :-)

  Vi har en høy oppmøtemoral i koret. To av medlemmene denne uken hadde nesten ikke stemme, men de kom på øvelsen alikevel. De kunne selvfølgelig ikke være med å synge, men det er utrolig hva man kan få med seg ved å sitte og høre på og følge med på notene.

  Våre nesten stemmeløse sangere, Pernille og Elisabeth.

  Anders er ofte med og synger på våre konserter, og det setter vi pris på :-)

 • 0

  Pugging, terping, pugging og atter terping

  Nå på øvelsene er det mye terping og pugging. Hvis Liv Ragnhild ikke er førnøyd, så må det synges om igjen og om igjen :-) Det er bra, for da blir resultatet også bra. Vi vil jo gjerne at det vi presterer på konserter og oppdrag skal være flott å høre på :-)

  Nå jobber vi også med litt finjustering på sangene for å få med hvor det er piano, forte osv. i sangen. Dette gjør at sangen blir mye mer levende og virkningsfull.

  Vi trengte en forsterkning på 1. sopranen, og da hentet vi inn Kristine. Kristine har vært med tidligere, så hun har vært gjennom flere av julesangene før. De nye sangene vet vi at Kristine klarer å lære seg i tide :-) Hjertelig velkommen tilbake Kristine.

  I pausen på denne øvelsen måtte Liv Ragnhild gå gjennom en ny sang med noen utvalgte Tryllefløyter. Denne er det bare disse få som ska synge i begynnelsen av konserten. Flere av de har vært gjennom denne før, så det var kjekt å kunne bruke pausen til en gjennomgang :-)

  Kristine har blitt hentet tilbake til oss i Tryllefløytene.

  Kjersti og Tina i gjennomgang med Liv Ragnhild i pausen.  Heidi, Hanne og Kristine er også med på gjennomgangen i pausen.

 • 0

  Sang og skjørteprøving

  Nå er det terping på sangene vi har fått. Alle sangene må prøves uten å se på notene etter en gjennomgang eller to. Noen av sangene begynner å sitte, og det er bra :-)

  Nå er det også tid for å prøve skjørt for de nye Tryllefløytene. På alle våre oppdrag til jul har alle i Tryllefløytene på seg bunadkskjorte og like skjørt. Det er Kjersti som har ansvar for at alle får skjørt, og å holde oversikt over hvem som har hvilket skjørt. Det er litt av et puslespill!! Da vi er mange nye i år skal vi få sydd opp flere skjørt. Hanne er den i Tryllefløytene vi går til når det gjelder spørsmål om div håndarbeid. Hun ble dermed utpekt som ansvarlig for å få tatt mål til de nye skjørtene :-)  Kjersti og Astrid i dialog om skjørt. Hanne skriver opp mål.


  Dette skjørtet var altfor stort. Da er det bare å se om man finner et annet.


  Oda skal få nytt skjørt, og Hanne måler.


  Hanne og Tina sjekker skjørt og mål.

  Mens noen er opptatt med skjørteprøving og måling tar vi andre oss en velfortjent pause med en liten matbit og litt drikke :-)


  Anita koser seg med en clementin. Clementin=snart jul :-)
 • hits