tryllefloytene -
Hjem Konserter Om oss Kontakt

0

Luciasangen

video:video0109

Luciasangen med Liv Ragnhild som dirigerer og synger, Sanae på piano, Heidi, Synne, Kari-Marte og Tiny som er Lucia.

 • 0

  I dag er vår Luciakonsert

  Nå har vi hatt to oppdrag og to konserter siden sist. Først sang vi på julebordet til advokatfirmaet Føyen, så var vi med på adventskonserten til Gamle Logen, neste oppdrag var julebordet til Shippingklubben hvor vi også hadde med oss Espen Langvik og til slutt var det konsert nr to i Gamle Logen.

  Nå er det Luciakonserten som står for døren i dag :-) Dette er høydepunktet for oss i Tryllefløytene. Det blir alltid en fantastisk konsert. I år har vi med oss Scenario også, så det blir veldig bra.

  Onsdag hadde vi gjennomgang av Luciakonserten på øvelsen. Da var Sanae Yoshida, vår fantastiske pianist, med på øvelsen. Sanae har spilt på flere av våre konserter tidligere, og vi har vært så heldige å få henne med i år også :-) Det setter vi stor pris på. Øvelsen blir så bra når Sanae er med og spiller :-)

  Sanae Yoshida er vår pianist på Luciakonserten.

  Liv Ranghihld får mulighet til å stå foran oss for å dirigere når Sanae spiller.

  Siste øvelse før konserten. Da er det godt å ha Liv Ragnhild foran oss.

  Noen sparer stemmen til i dag, men de er på øvelsen alikevel.

 • 0

  Deilig er jorden...

  Vi ligger godt ann til Luciakonserten vår den 13. desember, og sangene sitter nå :-) Julestemningen kommer mer og mer, og spesielt når vi synger "Deilig er jorden".

  Litt spenning er det før årets første oppdrag på fredag, men vi gleder oss jo selvfølgelig masse :-) Vi fikk en meget god gjennomkjøring av alle sangene på øvelsen, så dette blir veldig bra.

  Vi har en hektisk helg foran oss; oppdrag på fredag kveld, øving i Gamle Logen lørdag formiddag og konsert i Gamle Logen hele søndagen. Det er jammen godt det er morsomt å synge...

  En liten filmsnutt legges ved i dag også. Nå er det "Deilig er jorden" vers 3.

  video:deilig er jorden
 • 0

  1 1/2 uke igjen....

  Nå er det bare 1 1/2  uke igjen til vi starter med våre oppdrag og konserter. Det skal bli godt å komme igang. Det gir en god følelse å stå og synge sammen med så mange fantastiske jenter med så flotte stemmer, og se at publikum nyter det de hører. Den største støtten er å ha Liv Ragnhild stående foran for å dirigere oss og lede oss gjennom konserten. Hun har en egen evne til å få frem det beste i oss :-)

  Den siste uken må vi pugge det siste som ikke sitter helt ennå, og finpusse på det vi kan. Det blir mye hjemmeøving nå :-)

  Vi synger i Gamle Logen i Oslo 2. og 9. desember. Dette er Kirkens Bymisjons adventskonserter "Lys i mørket" som går til inntekt for barn og ungdom som lider av omsorgssvikt i Oslo. Biletter kan kjøpes på www.billettservice.no, søk etter Gamle Logen, eller man kan kjøpe billett i døren. Dere kan også lese om konsertene på www.gamlelogen.no. Disse konsertene består av to deler; første delen er en kortversjon av operaen "Amahl og de Hellige tre Konger", andre delen er juleavdelingen hvor Tryllefløytene og Scenario er med å synge.

  Liv Ragnhild i aksjon

  2. sopranene og altene.  1. sopranene.

 • 0

  Jeg synger julekvad

  Her kommer en ny smakebit fra vårt repertoar, "Jeg synger julekvad", denne gangen fra vår jule-CD "Sweet was the Song" som vi forøvrig selger for kr 150,-.

  Da det ikke er mulig å legge inn lydfiler, kun video her på bloggen, så må man være litt kreativ. Jeg har da filmet mens jeg spilte av sangen på mac'en. Det blir ikke verdens mest spennende bilde, men så er jo poenget at man skal lytte til sangen :-)

  Så lytt og nyt - igjen :-)

  video:video0105

   

 • 0

  Kun 4 uker igjen til vår Lucia-konsert

  Nå begynner det virkelig å nærme seg førjulens høydepunkt for Tryllefløytene..... Lucia-konserten :-) Det blir masse vakker sang med en flott klang i Greverud kirke den 13. desember kl 19. Du er garantert å komme i julestemning på denne konserten :-)

  Men før den tid er et fortsatt en del øving som gjenstår. Mer og mer begynner å sitte nå, og flere og flere slipper notene på øvelsen. Det er veldig viktig at vi gjør det allerede nå, for da vet Liv Ragnhild hvor vi er usikre og hva vi må jobbe ekstra med.

  Liv Ragnhild informerer oss om hva vi skal synge på noen av oppdragene våre.

  Og alle følger godt med på det Liv Ragnhild sier....

  for å være best mulig forbered på de sangene vi skal synge på oppdraget.

  Vi ønsker jo alle å prestere best mulig når det gjelder :-)

  Vi har en høy oppmøtemoral i koret. To av medlemmene denne uken hadde nesten ikke stemme, men de kom på øvelsen alikevel. De kunne selvfølgelig ikke være med å synge, men det er utrolig hva man kan få med seg ved å sitte og høre på og følge med på notene.

  Våre nesten stemmeløse sangere, Pernille og Elisabeth.

  Anders er ofte med og synger på våre konserter, og det setter vi pris på :-)

 • 0

  Pugging, terping, pugging og atter terping

  Nå på øvelsene er det mye terping og pugging. Hvis Liv Ragnhild ikke er førnøyd, så må det synges om igjen og om igjen :-) Det er bra, for da blir resultatet også bra. Vi vil jo gjerne at det vi presterer på konserter og oppdrag skal være flott å høre på :-)

  Nå jobber vi også med litt finjustering på sangene for å få med hvor det er piano, forte osv. i sangen. Dette gjør at sangen blir mye mer levende og virkningsfull.

  Vi trengte en forsterkning på 1. sopranen, og da hentet vi inn Kristine. Kristine har vært med tidligere, så hun har vært gjennom flere av julesangene før. De nye sangene vet vi at Kristine klarer å lære seg i tide :-) Hjertelig velkommen tilbake Kristine.

  I pausen på denne øvelsen måtte Liv Ragnhild gå gjennom en ny sang med noen utvalgte Tryllefløyter. Denne er det bare disse få som ska synge i begynnelsen av konserten. Flere av de har vært gjennom denne før, så det var kjekt å kunne bruke pausen til en gjennomgang :-)

  Kristine har blitt hentet tilbake til oss i Tryllefløytene.

  Kjersti og Tina i gjennomgang med Liv Ragnhild i pausen.  Heidi, Hanne og Kristine er også med på gjennomgangen i pausen.

 • 0

  Sang og skjørteprøving

  Nå er det terping på sangene vi har fått. Alle sangene må prøves uten å se på notene etter en gjennomgang eller to. Noen av sangene begynner å sitte, og det er bra :-)

  Nå er det også tid for å prøve skjørt for de nye Tryllefløytene. På alle våre oppdrag til jul har alle i Tryllefløytene på seg bunadkskjorte og like skjørt. Det er Kjersti som har ansvar for at alle får skjørt, og å holde oversikt over hvem som har hvilket skjørt. Det er litt av et puslespill!! Da vi er mange nye i år skal vi få sydd opp flere skjørt. Hanne er den i Tryllefløytene vi går til når det gjelder spørsmål om div håndarbeid. Hun ble dermed utpekt som ansvarlig for å få tatt mål til de nye skjørtene :-)  Kjersti og Astrid i dialog om skjørt. Hanne skriver opp mål.


  Dette skjørtet var altfor stort. Da er det bare å se om man finner et annet.


  Oda skal få nytt skjørt, og Hanne måler.


  Hanne og Tina sjekker skjørt og mål.

  Mens noen er opptatt med skjørteprøving og måling tar vi andre oss en velfortjent pause med en liten matbit og litt drikke :-)


  Anita koser seg med en clementin. Clementin=snart jul :-)

 • 0

  En liten smakebit

  Jeg filmet mens vi sang 2. vers av "Betlehems Stjärna" slik at dere kan få en smakbit på det vi synger.

  Da jeg filmet med mobilen blir ikke lyden den beste samt at klangen blir mye flottere i Greverud Kirke.

  Så da er det bare å lytte og nyte...

  video:video0097 • 0

  Bort med notene....

  Atter en flott øvelse med Tryllefløytene. Vi fikk bare en ny sang denne øvelsen :-)  Nå som diverse oppdrag begynner å nærme seg, må vi begynne å legge bort notene når vi øver. Da er det gjennomgang et par ganger, så er det "bort med notene...". Litt smyg-kikking må til da ;-)

  Til en av sangene beveget vi oss rundt i rommet mens vi sang. Dette gjorde at vi fikk en annerledes opplevelse av sangen enn når vi står stemmevis, samt at det faktisk var lettere å huske sangen da :-)

  Vi gleder oss veldig til alle konsertene/oppdragene nå. Det er veldig gøy å synge i Greverud Kirke, for der blir det en så flott klang. Så torsdag 13. desember kl 19 i Greverud Kirke er stedet om du vil komme i julestemning og høre vakre sanger :-)

 • 0

  Julestemningen kommer snikende...

  Det er alltid like gøy å være på øvelse med Tryllefløytene :-)

  Vi hadde en super effektiv øvelse hvor vi fikk gått gjennom 7 sanger, hvor av 2 var nye sanger. De av medlemmene som har vært med litt har vært gjennom disse nye sangene før, og det gir mye støtte til de som aldri har vært gjennom de før :-) De nye medlemmene er utrolig flinke til å henge med og lære seg sangene. Det er tross alt mye som må læres av både melodi og tekst.

  Den ene nye sangen vi fikk er et fantastisk flott arrangement på White Christmas. Når vi synger den kommer julestemningen snikende enten man vil eller ikke :-) Den sangen finnes på vår jule CD, Sweet was the Song,  som vi selger for kr 150,-. På denne CD'en er det mange flotte julesanger som tåler å bli spilt om og om igjen uten at man blir lei ;-) En flott julegave til den/de som har alt....

  De som ønsker å kjøpe denne CD'en av oss kan kontakte oss på vår mailadresse: post.tryllefloytene@gmail.com så finner vi på en løsning på å få den til deg :-)

  Tryllefløytenes jule CD - Sweet was the song


  Liv Ragnhild i full gang med instruksjon på en av de nye sangene, og alle følger nøye med på notene. Bare se på bildene :-)


  1. sopraner.


  Lyse 2. sopraner.


  Mørke 2. sopraner (eller 3. sopraner)
  Alter.

   

 • 0

  Tilbake etter høstferien

  Da var vi på plass igjen etter høstferien. Det er alltid godt å synge :-D

  På denne øvelsen fikk vi tre nye sanger, men to av dem var kjent for de som har vært med en stund :-) Ellers fikk vi øvd på flere av de sangene vi har fått tidligere. Vår dirigent Liv Ragnhild er effektiv som alltid. Da vårt første oppdrag er allerede 16. november er det flere sanger som må begynne å sitte allerede nå da alt skal kunnes utenatt :-) Det ble derfor dårlig med pause på denne øvelsen.

  Vi fikk også vite om et nytt oppdrag vi muligens får hvor vi da mest sannsynlig skal synge a cappella.

  På vår Lucia-konsert som vi har i Greverud Kirke hver år den 13. desember er det ei fra koret som blir årets Lucia. I år er det Tiny som er årets Lucia :-)


  Tiny er årets Lucia :-)

  Dette er en av sangene vi skal fremføre på vårt oppdrag den 16. november.

  Astrid er en av de nye på alten. Et velkomment tilskudd :-)


  Tre blide 2. sopraner: Tone, Aina og Kjersti :-)

 • 0

  Høstferie

  Denne uken er det høstferie. Det betyr at vi ikke har fellesøvelse, men vi går rundt og nynner på sangene som nå begynner å sette seg på hjernen :-)
  Da bare gleder vi oss til neste uke hvor vi er på plass igjen.

 • 4

  Ny øvelse, nye medlemmer

  Atter en flott øvelse med Tryllefløytene :-)

  Vi fikk ny sang som vi skal fremføre på julebordshowet som Follo FK arrangerer. Det blir noen flotte sanger vi skal fremføre for dem.  Koret vokser stadig i antall medlemmer, og i dag begynte det to nye alter. Vi ønsker Oda og Karoline velkomne. Oda har sunget i Tryllefløytene før, men hun har vært borte noen år med studier for så å vende tilbake, det liker vi. Karoline er helt ny, og vi håper hun blir værende lenge hos oss. Jeg fikk desverre ikke noe bilde av Karoline, så det kommer neste gang.

  Her er Oda i full gang med julesanger.

  Ingeborg bruker pausen til å pynte seg litt med neglelakk.

  Heidi stepper inn som dirigent når Liv Ragnhild måtte reise for å levere noen noter. Hun gjør en fantastisk jobb, og vi fikk gått gjennom to sanger.

 • 0

  Onsdag 19.09.

  Hei og god dag! Som lovet har jeg tatt bilde av våre kjære, nye kormedlemmer. Si Hei til 


  Joanna og  Desireé! Joanna synger med sopranen og Desireé med alten.


  En flott sanggjeng ;-)


  Vår herlige dirigent. Liv Ragnhild, alltid like effektiv:)

 • 0

  En ny, forTryllende onsdag!

  Da kom en ny onsdag, og Tryllefløytene gjør seg klar til å trylle med stemmene sine igjen. Vi fortsatte der vi slapp sist, å øve på den vakre messen.  Også i dag hadde vi fått inn noen nye medlemmer- Hurraaa! Ønsker velkommen til  Astrid og Desireé som synger med altene, og velkommen til Joanna som synger med sopranen. Har desverre ikke bilder av de nye medlemmene, enda. Det vil komme!

  Det ble dårlig med bilder på denne øvelsen, men det slenges med et bilde. Beklager kvalitet.  Kari Marte i fartaa!

  Ha en fin uke så lenge ;)

 • 2

  Jul, nye stemmer og Kaffe

  Vi fortsetter med julesangene som må øves inn, og her jobbes det på høytgir!

  Så vil vi ønske våre 3 nye kormedlemmer hjertlig velkommen! Alltid like herlig med nye, vakre stemmer ;-D 

  Her har vi fått med oss mor og datter fra Nordstrand, Rebecca og Tone. Velkommen!


  Så ønsker vi Velkommen til Frida som kommer fra Finnmark! Velkommen skal du være, Frida :))

  Så, etter en time med vakker sang og tekstpugging, er det tid for den hellige Kaffepausen. Aldri et fullkomment Tryllefløytene uten Kaffepausen.


  To styk fornøyde sangerinner, endelig fikk de kaffen sin!

  Så var det en ny runde med vakker sang og tekstpugging. Vi avslutter, og går hjem nynnene på hver vår julesang. Merry Christmas, kjære musikkelskere!


 • 0

  Nå er vi endelig i gang med øvelsene igjen. Nå er det julesanger det øves på.

 • 0

  Sommerferien snart over

  Nå er sommerferien snart over, og vi er klare til å ta fatt på julesangene.

  Vi starter opp onsdag 29. august i Kolben kl 19.

 • 0

  Griseflaksen over for denne gang!  Etter to forestillinger med fullsatt sal er vi nå ferdige med å vitse om oljeeventyret for denne gang. Vi har hatt det fantastisk gøy, og kommer til å synge Griseflaks-sanger resten av sommeren!  Les om oss i ØB, der vi fikk strålende kritikker:

  http://www.oblad.no/underholdning/staende-applaus-for-de-nye-tryllefloytene-1.7395924

 • 0

  Lurer du på hva denne sofaen gjør på scenen? Og hvorfor Ingeborg ligger med beina i været? Da må du

  1490589-1-1339363475959.jpg
  Lurer du på hva denne sofaen gjør på scenen? Og hvorfor Ingeborg ligger med beina i været? Da må du komme på konsert tirsdag eller onsdag, kl 19.00, i Kolben!!

 • 0

  Anniken som charterturist på Kos!

  1490589-1-1339333681643.jpg
  Anniken som charterturist på Kos!

 • 0

  Og vi danser på bardisken! 

  1490589-1-1339330747316.jpg
  Og vi danser på bardisken!

 • 0

  Vi har dialogøvelse!

  1490589-1-1339330647186.jpg
  1490589-1-1339330649407.jpg
  Vi har dialogøvelse!

 • 0

  Flaksgris? Eller Griseflaks?

   

  Vi fikk besøk av en liten søt gris ved navnet "Nurk". Nurk fikk noen flakslodd av oss, og ble brukt som fotomodell og symbol på Griseflaks når ØB kom for å skrive om forestillingen!


  Og vi øver og øver og øver.....

  Her øver vi på forestillingens avslutningsnummer: "Spørsmålenes skål". Solister: Birgitte Graesholt og Jasmin Kjus Belmekki.

 • 0

  GRISEFLAKS: "Vi er på show"!

   

  "Vi er på show, det er show, det er show i kveld.

  Et sommershow, en julepakke på et hotell.

  Vi er på show, det er alltid et show som går,

  og samme hva og hvem og hvor, så vet du du får:

  glatte smil, glitrende kulisser, B-kjendiser imiterer A-kjendiser.

  A-kjendiser synger gamle hits på ny i kveld.

  I show der den røde tråden er... DEM SELV!" • 0

  Hyppige øvelser!

  Her kommer noen bilder fra våre to øvelser denne uken. Fremover blir det enda hyppigere øvelser, men vi synes vi ligger godt an nå og gleder oss til all regi er på plass. i dag var det musikalsk øvelse, med dialoger, mens i går var det mye regi!

   

  "Staten må ta ansvar", Solist: Mai Gulbrandsen.

  Dialogøvelse!

  Mer dialogøvelse, ute i solen!

  Ingeborg Sand viser frem replikkene sine! Hun hadde en hovedrolle i Tre Musketerer i år, så dialog er noe hun kan:-)

 • 0

  Forsmak

  Cabareten er opprinnelig skrevet til vokalgruppa STILETT av Hanne T. Asheim. Her er en video fra deres forestilling på teaterkjellern.

 • 0

  Øvelse 9/5. Vi er i gang med regi til "Griseflaks"!

  Bilder fra øvelsen i dag. Her er vi i gang med regien på "min religion". Gled dere! 

 • 0

  Vår supre dirigent Liv Ragnhild tenker så det knaker! Nå er det tid for regi! 

  1490589-1-1336586701387.jpg
  Vår supre dirigent Liv Ragnhild tenker så det knaker! Nå er det tid for regi!

 • 0

  Tryllefløytene presenterer "GRISEFLAKS" 12/6 og 13/6!

  Tryllefløytene presenterer Griseflaks, en cabaretforestilling av Hanne T. Asheim.
  Griseflaks ble skrevet til vokalgruppen STILETT, av den anerkjente tekstforfatteren og komponisten Hanne T. Asheim. Griseflaks handler om Norge. Om rike, selvtilfredse og bortskjemte Norge.... Det handler om landet som eksporterer olje, og konsekvensene av oljen. STILETT fremførte cabareten for fulle saler på Teaterkjeller'n i 2010. De fikk strålende kritikk!

  "Meningsfylt og blowout-morsom musikalsk satire om følgene av oljeeventyret" - Oslopuls, Aftenposten
  "Politisk latterbrøl" - Dagbladet, med 5 på terningen

  Nå har vi i Tryllefløytene fått æren av å fremføre samme cabaret i Kolben kulturhus på Kolbotn! 12/6 og 13/6 håper vi på full sal.
  Tidligere har Tryllefløytene vist seg fra en mer klassisk side, med repertoar plukket fra kjente og kjære Operaer. Nå prøver vi oss på nytt og spennende materiale, og håper publikum vil fryde seg like mye som oss når vi skal synge sanger som "Statoil-stipendet", "Dugnad" og "Staten må ta ansvar".
   
  Her kan dere lese kritikken fra aftenposten:
    • hits